5 (+ 1) Propostes de Reiniciem Benissa per a una Benissa més habitable i social

 

  • 1) Una Benissa més verda:  2 noves Grans zones verdes al centre urbà i més carrers ajardinats

Reiniciem Benissa planteja fer dues grans zones verdes en ple nucli urbà. La primera d’elles és ja coneguda, a la pinada de la Costera del Pobil, on s’instal·larà una zona de jocs d’aventura (tirolina, etc.) el que brindarà a aquesta zona d’un major atractiu i possibilitats d’oci.

La segona és la més ambiciosa, en Beniver, on l’Ajuntament ja disposa de terrenys municipals, es faria un gran àrea recreativa enjardinada, amb espai de pícnic, paellers i barbacoes per l’oci de la totalitat de població, donada la proximitat al nucli urbà.

  • 2) “Una Benissa amb més arbres”.:  Més espais urbans ajardinats, cap escocell buit.

Pel que fa a arbrat de vies públiques i places, la primera acció que plantegen des de la plataforma és un Estudi detallat de la situació arbòria del municipi, la conservació de l’arbrat actual i les espècies idònies per a ser plantades en diferents zones del centre urbà així com els espais necessaris en voreres i escocells en funció de la zona del poble. En l’actualitat, aquest tipus d’estudis els realitzen universitats o botànics.

Després d’aquest primer pas, l’Ajuntament iniciaria un pla de plantació d’arbres en zones de Benissa que no tenen cap classe d’enjardinament ja siga per disposar d’escocells buits, com per disposar mai d’arbrat.

  • 3) Una Benissa més amable amb els xiquets i xiquetes Instal·lació de tendals i zones d’ombra al parc infantil de la Glorieta Dolors Piera  

Una de les grans reivindicacions de pares i mares és la necessitat d’ombra en el la zona de jocs del Parc Dolors Piera. En aquest sentit, Reiniciem Benissa ja té avançades gestions perquè aquest espai puga estar cobert per uns tendals que possibiliten el joc dels més menuts de la casa inclús als mesos més càlids de l’any. De la mateixa manera, l’instal·lació de fonts d’aigua en aquests espais és prioritària.

Una altra proposta relacionada és al Parc de la Capella, on Reiniciem Benissa planteja l’instal·lació i licitació d’un xicotet quiosc on es puguen celebrar aniversaris, festes o senzillament refrescar-se durant el joc.

  • 4) Una Benissa més segura per als xiquets i xiquetes: Traçat de rutes escolars perquè puguen anar caminant a l’escola de forma segura.

Un dels eixos principals del programa de Reiniciem Benissa és que el nostre poble siga més amable amb els vianants. Anar reduint superfície per als cotxes i guanyar-lo per a les persones és una tendència que s’imposa a tota Europa, ja que millora la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

En aquest sentit, una acció fonamental és el traçat de rutes escolars des de diferents punts del poble als diferents centres escolars, és una acció que es porta a terme amb èxit en diferents localitats d’Espanya i que mitjançant una senyalització especial, els comerços col·laboradors i vigilància policial es garantirà una major seguretat per als nostres xiquets i xiquetes.

  • 5) Una Benissa amb més qualitat de vida: Demanarem un centre de dia per a les persones majors.

Anem a reclamar a la Generalitat Valenciana l’obertura d’un Centre de dia, un espai perquè les persones majors puguen millorar la seua qualitat de vida i ser ateses per professionals de la prevenció, tractament i cura. En només dos anys hem demostrat que podem defensar els interessos del poble davant d’altres institucions públiques i aconseguir millores reals per a Benissa.

  • 6) Una Benissa amb més futur:  Farem gestions perque Benissa compte amb una escoleta pública

Una de les prioritats en matèria d’infància és la reclamació a la Generalitat Valenciana d’una escoleta infantil pública. Aquesta necessitat està avalada en la carència d’un espai públic en el qual els xiquets i xiquetes desenvolupen plenament les seues capacitats, aprenent i desenvolupant-se de manera òptima.

Posted in Notícies.