BENISSA FEMINISTA

AHIR LES DONES DE BENISSA VAM PARAR EL MÓN!!!

Benissa ahir es va despertar de morat i amb una olor diferent. Ahir es va despertar un poble feminista!

Les dones vam parar perquè ja estem cansades de les desigualtats que patim pel simple fet de ser dones. Perquè ja n’hi ha prou de ser silenciades i de fer-nos creure que som un sexe inferior i secundari. Ja n’hi ha prou d’assassinar-nos i d’intentar dominar els nostres cossos. Sobre el nostre cos decidim nosaltres i no es toca, no es viola i no es mata.

En el #8M més de 250 dones vam decidir fer poble, fer-nos sentir i fer història.
En els pobles com Benissa també fa falta visibilitzar la gran desigualtat que patim. Era molt temptador anar-se’n a ciutats més grans a fer comboi, a cridar en grup, però resulta que la dona benissera va eixir als carrers.

Per primera vegada, ens vam agafar de la mà, totes juntes, i ens vam fer sentir. Perquè era la crida de les dones reivindicant els seus drets. Perquè vam aconseguir unió i fer a totes i tots més a prop.

Al matí a les 11.45 h vam fer la primera quedada en la font del poble i unes 50 dones ens vam anar pel carrer la Puríssima Xiqueta, fins a l’Ajuntament, al crit de -BENISSA ÉS FEMINISTA i EL 8 DE MARÇ LES DONES PAREM- i en aplegar a l’Ajuntament ens sumarem a almenys 100 dones més, de totes les generacions, condicions i posicions socials. Moments emocionants i feministes. També dir que els hòmens ens van acompanyar en tot moment i sempre deixant-nos el nostre espai.

Belen Ivars Ribes, la regidora d’igualtat va llegir el manifest que des de la marina alta van crear la xarxa de dones. Gran manifest que en el blog de Reiniciem podreu llegir o en la foto que publiquem.

Manifest real, que amb els ulls mullats de llàgrimes i els pèls de borró, vam escoltar totes. Les mirades de complicitat que ens féiem entre nosaltres, no tenen preu. Les dones som amigues, companyes, però sobre tot som DONES!
En acabar el manifest, vam estar una bona estona, enfront de la porta de l’Ajuntament, de nou cridant totes juntes SI LES DONES PAREM, el MÓN ES PARA!
Un matí feminista i molt emotiu.

Els balcons dels pobles estaven plens de davantals, com a signe de reivindicació, de les dones cuidadores que no van poder assistir a la vaga feminista, però sí que estaven a favor i la resta les vam donar suport. Per elles i totes!

 


 

La vesprada no va ser menys. La plaça es va omplir de gom a gom i vam aconseguir que el centre de Benissa es paralitzara i ens escoltaren sols a nosaltres. Vam fer el poble nostre!

Ens vam pintar les cares i les guerreres vam rebrotar de baix terra. Ens vam trobar dones meravelloses, grandioses i totes juntes vam fer força.

Estava ple de pancartes amb missatges reivindicatius com: -NO SÓC LA DONA DE LA TEUA VIDA, SÓC LA DONA DE LA MEUA VIDA. –
-SOM TREBALLADORES, SOM AMIGUES, SOM NOSALTRES, SOM DONES.-
-NI UNA MENYS! ENS VOLEM VIVES.-
-LA REVOLUCIÓ SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ.-
Missatges per desgràcia necessaris per a visibilitzar la nostra desigualtat i que entre totes els vam cridar.
La pancarta principal, que va obrir la manifestació de més de 250 dones, estava el lema principal d’esta vaga: SI LES DONES PAREM, EL MÓN ES PARA.

 

També dir, que en Benissa estava programada la concentració en la plaça, però les dones volíem més, necessitàvem que ens escoltaren per tots els racons del poble i gràcies a la força feminista i a l’ajuda de l’Ajuntament i al cos de la Policia Local, vam poder recórrer alguns dels carrers del poble. Vam fer la primera manifestació feminista en Benissa!

Va ser màgic i extraordinari. Vam fer camí juntes, un camí que seguirem construint amb tota esta força i alegria que ens definix.
Perquè haver pogut acabar la diada d’ahir, sentint-nos les ames del carrer, no té preu.

Perquè el cercle feminista que va sorgir de l’energia feminista, cridant ben fort i agafades amb les mans, va ser històric.
Perquè la tribu feminista ja ha eixit, perquè el feminisme és estima, és alegria, perquè hem fet poble juntes.

Seguirem ballant com ho férem ahir, seguirem abraçant-nos i donant suport unes a altres, perquè així és com mai ens invisibilitzaran.

Gràcies a totes per haver vingut (de Benissa, de Calp, Xàbia, Gata i altres pobles del voltant), perquè totes nosaltres hem cridat per nosaltres mateixa i per totes aquelles que ja no estan o no van poder vindre a la vaga feminista.

Som força, som dones i seguirem fent història.

La resta de fotos i vídeos estaran en un àlbum en la pàgina de facebook de Reiniciem Benissa.
Posted in Blog, Notícies and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .