Entrevistes de primàries: Vicent Ivars

Entrevistes als canditats i candidata:


Vicent Ivars Vicent Ivars

Sóc Vicent Ivars Pérez nascut 7 de setembre del 1976, fill de Felip i Mari Fina; i la meva filosofia de vida és que els propòsits que et planteges en aquesta vida has d’anar a per ells amb total convicció i donar el millor de tu per aconseguir-ho.

Com et definiries en 3 paraules?

Pacient, conciliador, pragmàtic.

Quin és el teu carrer preferit de Benissa? Per què?

El carrer de l’àngel, a banda de semblar-me un carrer dels més autèntics de Benissa i d’una extraordinària bellesa, era el carrer dels meus avis, on vaig passar moltes hores corrent i jugant a la pilota.

Benissa te moltes Partides…sents especial estima per alguna?

La Fustera; els meus pares tenen una casa allí i he tingut la sort de passar tots els estius i la meua infantesa allà, al costat de la mar. La meua família paterna, tenia una caseta allà els anys 40 i anaven allí a estiuejar. Gràcies a açò he pogut sentir als meus avis i a mon pare cent i una històries de com s’organitzaven i vivien en aquells temps.

Quin és el menjar/plat que més t’agrada?

L’arròs amb fesols i naps que fa ma mare, sempre li ix bo, però quan l’encerta és de plorar de l’alegria.

Si tingueres que definir a la gent de Benissa en una frase seriosa…

Dones i homes valents i emprenedors que saben valorar al seu poble per tot el que els aporta a les seues vides.

Per què creus que ara és el moment per a tu, i no abans, de començar una nova Benissa?

Des de fa un temps cap ací la gent ha despertat amb les energies noves i vol fer-se sentir. Em sent amb la il·lusió i l’energia d’encapçalar un projecte autèntic i nou. Reiniciem està ací per fer d’altaveu de les necessitats i propostes que la societat demana a l’Ajuntament i a mi m’agradaria ser eixa ferramenta d’unió entre les dues parts.

Què li diries a una persona de 80 anys sobre Reiniciem?

Que comptem amb ella, i que ens agradaria sentir el que pensa de nosaltres i en què podem millorar per apropar-nos i millorar la seua qualitat de vida.

I què li diries a una persona jove, de 18 anys, sobre Reiniciem?

Que confie en aquest projecte i si vol que vinga i ens ajude, serà escoltat, amb atenció, ja siguen crítiques, propostes, idees, aportacions, a la fi, que participe de les decisions que afecten el seu poble.

Les persones nascudes a Benissa al 2015, t’agradaria que és trobaren un poble…

Uff tantes cosses, tinc una xiqueta de 20 mesos i en venen tantes propostes al cap. El primer lloc seria un treball de qualitat per als seus pares i que els permeta  un horari compatible amb la conciliació familiar, un poble sostenible energèticament i que cuide el seu paisatge i medi ambient, que el model d’educació tradicional fóra canviat per un altre mes democràtic i creatiu.  Potenciar l’educació en música, la pintura, idiomes, tot tipus  d’esports, ioga, teatre, arts plàstiques i altres que la societat benissera considere importants per a la formació dels nostres fills i filles.

Entrevistes de primàries: Abel Cardona

Entrevistes als canditats i candidata:


Abel Cardona Abel Cardona

Sóc Abel Cardona Castell, vaig nàixer el 2 de desembre de 1976 i els meus pares són Jose Luís i Vicenta. La meua filosofia de vida és molt senzilla: endavant sempre!

¿Com et definiries en 3 paraules?

Em considere una persona positiva, solidària i entusiasta.

¿Quin és el teu carrer preferit de Benissa? ¿Per què?

El carrer Maset, on la casa dels meus pares fa cantó amb la carretera. Sé que no és el carrer més bonic del poble, però és on he passat molts moments de la meua infància, jugant i aprenent junt amb la resta de xiquets i xiquetes del carrer.

Benissa té moltes Partides…sents especial estima per alguna?

No he tingut mai una caseta de camp i crec que per aquest motiu les valore totes per igual. Cadascuna d’elles tenen unes singularitats especials i, totes, uns paisatges increïbles.

¿Quin és el menjar/plat que més t’agrada?

Ufff, m’encanta menjar, ho considere tot un plaer, però si he de triar, em quede amb dos: el putxero amb pilotes i les coques al calfó.

Si tingueres que definir a la gent de Benissa en una frase seria…

Els benissers i benisseres som gent que, per damunt de tot, estimem molt el nostre poble i tot el seu terme, els seus costums i tradicions, les festes i la nostra gent.

Per què creus que ara és el moment per a tu, i no abans, de començar una nova Benissa?

Sempre he tingut inquietuds sobre quin model de poble volem la ciutadania i, sovint, no ha coincidit amb el que ens han oferit els diferents equips de govern que han estat dirigint el nostre ajuntament en les darreres legislatures. El fet de sorgir una proposta com Reiniciem Benissa ha sigut el que m’ha animat a situar-me en primera línia per donar suport a un projecte amb el qual em sent plenament identificat i en el qual tots i totes tenim cabuda per tal de fer una Benissa millor.

Què li diries a una persona de 80 anys sobre Reiniciem?

Li diria que Reiniciem és una iniciativa que naix per a escoltar a totes les persones i que necessitem la seua experiència per a construir un poble que siga novament una referència. La gent gran és un tresor per als seus pobles, part de les seues arrels, i un poble no pot mirar al futur sense conèixer ben bé el seu passat.

I què li diries a una persona jove, de 18 anys, sobre Reiniciem?

A la gent més jove li diria que Reiniciem està format per un grup de persones que hem decidit fer un pas endavant pel nostre poble. Necessitem que s’involucren en la vida política del poble perquè tota opinió compta siga quina siga l’edat de la persona que la transmeta.

Les persones nascudes a Benissa al 2015, t’agradaria que es trobaren un poble…

… referent a la comarca. Diferent de la resta en la forma de fer política, amb propostes originals i innovadores però respectuoses amb la seua cultura i patrimoni. On qualsevol proposta fóra escoltada i debatuda i el consens i la participació foren les ferramentes per a construir, entre tots i totes, el poble que volem.

Entrevistes de primàries: Belén Ivars

Entrevistes als canditats i candidata:


Belén Ivars Belén Ivars

Sóc nascuda el 13 de març de 1986 i filla de Felipe i Marissa. La meua filosofia de vida es basa en què qualsevol realitat comença sent un somni, i que amb esforç i il·lusió tot és possible.

¿Com et definiries en 3 paraules?

Competent, alegre i valenta.

¿Quin és el teu carrer preferit de Benissa? ¿Per què?

Encara que sempre he viscut a La Capella, el meu carrer preferit és el Sant Nicolau, perquè allí vivia la meua iaia Maria. He passat moltes hores durant la meua infància jugant en eixe carrer (quan encara es podia jugar al carrer) amb el meu germà o les amigues, i guarde molt bons records de tots eixos moments.

Benissa té moltes Partides…sents especial estima per alguna?

Reconec que Pinos i Bèrnia sempre m’han agradat molt i són per mi un lloc especial. Però en realitat jo em sent un poc de Paratella, ja que era on tenia la caseta la meua família i on passàvem l’estiu. Com està prop del poble podíem anar caminant (i passàvem per davant de l’asil vell, que ens feia un poc de por), i també baixàvem a l’estació a saludar els trens quan passaven.

¿Quin és el menjar/plat que més t’agrada?

Esta pregunta sempre m’ha paregut complicada. Són tants els menjars que m’agraden! Si he de triar em quede amb els macarrons amb carlota i pésols que fa el meu iaio Felip.

Si tingueres que definir a la gent de Benissa en una frase seria…

Sempre he pensat que la gent de Benissa és molt creativa, emprenedora i capaç de dur endavant iniciatives sorprenents.

Per què creus que ara és el moment per a tu, i no abans, de començar una nova Benissa?

Perquè és el moment de la gent jove. És hora que prenguem part en les decisions que ens afecten com a poble i que també siguem part de les solucions a l’Ajuntament. Per això he decidit presentar-me per encapçalar la llista de Reiniciem.

Què li diries a una persona de 80 anys sobre Reiniciem?

Que ens donen una oportunitat. Que tanquen els ulls i recorden quan eren joves i algo dins seu els espentava a fer i a moure. Que ens donen la confiança per a continuar fent més poble i d’una forma més propera i transparent. Som l’herència de les nostres persones grans i sabem els esforços que van fer per nosaltres. Per això, perquè en som conscients, volem continuar esforçant-nos i treballant per a què Benissa torne a ser un referent, un poble on viure dignament i on les persones grans siguen valorades i escoltades.

I què li diries a una persona jove, de 18 anys, sobre Reiniciem?

Són tantes les coses que et poden passar pel cap amb 18 anys, i tantes les que et poden contar, que li diria que no se’n crega cap perquè sí. Que s’informe, que opine, que s’involucre, que interactue… I si vol, que participe i siga part activa d’un procés que inclou a tota la ciutadania. Que faça poble amb nosaltres. La política que volem és la nova política, la que li correspon al temps que vivim, la que eixa jove porta baix del braç. El jovent té molt a dir, i nosaltres volem aprendre del que pensen i incorporar-los a tots els nivells per millorar el poble.

Les persones nascudes a Benissa al 2015, t’agradaria que es trobaren un poble…

M’agradaria que trobaren un poble agermanat i agraït del seu patrimoni. Un poble obert a noves idees i iniciatives sense oblidar-se de les seues arrels. M’agradaria que trobaren un poble que valora l’esforç i totes les seues potencialitats. Vull pensar que viuran en un poble sostenible i respectuós amb el seu entorn i amb la seua gent. M’agradaria que les noves generacions estimaren i es sentiren estimats pel poble en el qual viuen.

Entrevistes de primàries: Fernando López

Entrevistes als canditats i candidata:


Fernando López

Fernando López

Sóc nascut el 27 de Maig de 1989 a Argentina, visc a Benissa des dels dotze anys, sóc fill de Fernando – biòleg i professor de buceig – i Ana – treballadora –  i la meva filosofia és que el treball dur i la organització son els autèntics pilars de l’èxit.

¿Com et definiries en 3 paraules?

Creatiu, somniador i perseverant.

¿Quin és el teu carrer preferit de Benissa? ¿Per què?

El Carrer Pare Melchor. Va ser la nostra primera casa  quan vam arribar a Benissa als meus dotze anys i va ser el carrer de les meues primeres experiències d’dolescència.

¿Quin és el menjar/plat que més t’agrada?

Cuina Italiana: pizza i pasta i òbviament, la carn argentina!

Si tingueres que definir a la gent de Benissa en una frase seria…

Gent treballadora, alegre i sobretot molt activa com a poble i societat.

Per què creus que ara és el moment per a tu, i no abans, de començar una nova Benissa?

Perquè a la vella política: aïllada del carrer, no participativa, excessivament remunerada, com als iogurts, li ha passat la data de caducitat, i es veu que comença a fer pudor. La societat demana altra política: participativa, transparent, propera, i sobretot molt més social i compromesa.

Què li diries a una persona de 80 anys sobre Reiniciem?

Que la gent major és un dels nostres patrimonis més grans, que sense la seua experiència no serà possible fer un poble millor i que comptem amb ells i elles per que s’apropen i somien junts amb nosaltres.

I què li diries a una persona jove, de 18 anys, sobre Reiniciem?

Que volem que tinga la possibilitat de quedar-se a Benissa, que no haja de marxar a una ciutat o a l’estranger si no vol fer-ho, que nosaltres anem a treballar molt dur per a crear oportunitats per a la joventut, i que tenim propostes concretes per a aconseguir-ho.

Les persones nascudes a Benissa al 2015, t’agradaria que es trobaren un poble…

En primer lloc, un poble on els seus pares i mares tinguen un treball digne.

Pel que fa als xiquets i xiquetes, vull un poble que siga capaç de crear l’ambient i les condicions necessàries per al seu òptim desenvolupament físic i intel·lectual, amb un una oferta cultural molt més ampla, uns esports més accessibles, una educació en idiomes potent. Un poble viu on la prioritat siguen ells i elles.