Entrevistes de primàries: Belén Ivars

Entrevistes als canditats i candidata:


Belén Ivars Belén Ivars

Sóc nascuda el 13 de març de 1986 i filla de Felipe i Marissa. La meua filosofia de vida es basa en què qualsevol realitat comença sent un somni, i que amb esforç i il·lusió tot és possible.

¿Com et definiries en 3 paraules?

Competent, alegre i valenta.

¿Quin és el teu carrer preferit de Benissa? ¿Per què?

Encara que sempre he viscut a La Capella, el meu carrer preferit és el Sant Nicolau, perquè allí vivia la meua iaia Maria. He passat moltes hores durant la meua infància jugant en eixe carrer (quan encara es podia jugar al carrer) amb el meu germà o les amigues, i guarde molt bons records de tots eixos moments.

Benissa té moltes Partides…sents especial estima per alguna?

Reconec que Pinos i Bèrnia sempre m’han agradat molt i són per mi un lloc especial. Però en realitat jo em sent un poc de Paratella, ja que era on tenia la caseta la meua família i on passàvem l’estiu. Com està prop del poble podíem anar caminant (i passàvem per davant de l’asil vell, que ens feia un poc de por), i també baixàvem a l’estació a saludar els trens quan passaven.

¿Quin és el menjar/plat que més t’agrada?

Esta pregunta sempre m’ha paregut complicada. Són tants els menjars que m’agraden! Si he de triar em quede amb els macarrons amb carlota i pésols que fa el meu iaio Felip.

Si tingueres que definir a la gent de Benissa en una frase seria…

Sempre he pensat que la gent de Benissa és molt creativa, emprenedora i capaç de dur endavant iniciatives sorprenents.

Per què creus que ara és el moment per a tu, i no abans, de començar una nova Benissa?

Perquè és el moment de la gent jove. És hora que prenguem part en les decisions que ens afecten com a poble i que també siguem part de les solucions a l’Ajuntament. Per això he decidit presentar-me per encapçalar la llista de Reiniciem.

Què li diries a una persona de 80 anys sobre Reiniciem?

Que ens donen una oportunitat. Que tanquen els ulls i recorden quan eren joves i algo dins seu els espentava a fer i a moure. Que ens donen la confiança per a continuar fent més poble i d’una forma més propera i transparent. Som l’herència de les nostres persones grans i sabem els esforços que van fer per nosaltres. Per això, perquè en som conscients, volem continuar esforçant-nos i treballant per a què Benissa torne a ser un referent, un poble on viure dignament i on les persones grans siguen valorades i escoltades.

I què li diries a una persona jove, de 18 anys, sobre Reiniciem?

Són tantes les coses que et poden passar pel cap amb 18 anys, i tantes les que et poden contar, que li diria que no se’n crega cap perquè sí. Que s’informe, que opine, que s’involucre, que interactue… I si vol, que participe i siga part activa d’un procés que inclou a tota la ciutadania. Que faça poble amb nosaltres. La política que volem és la nova política, la que li correspon al temps que vivim, la que eixa jove porta baix del braç. El jovent té molt a dir, i nosaltres volem aprendre del que pensen i incorporar-los a tots els nivells per millorar el poble.

Les persones nascudes a Benissa al 2015, t’agradaria que es trobaren un poble…

M’agradaria que trobaren un poble agermanat i agraït del seu patrimoni. Un poble obert a noves idees i iniciatives sense oblidar-se de les seues arrels. M’agradaria que trobaren un poble que valora l’esforç i totes les seues potencialitats. Vull pensar que viuran en un poble sostenible i respectuós amb el seu entorn i amb la seua gent. M’agradaria que les noves generacions estimaren i es sentiren estimats pel poble en el qual viuen.

Posted in Primàries and tagged , .