EVOLUCIÓ

Per Abel Cardona Castell

En la vida tot canvia. En el món tot evoluciona d’alguna forma. Tot allò que es resisteix a admetre l’evolució té complicada la seua subsistència.

La política no és aliena a aquesta tendència ni ha de pretendre ser-ho. Les últimes eleccions municipals, autonòmiques i generals van reformular l’escenari de la representació política. Noves opcions, noves persones i noves formes, van emergir i han de conviure amb opcions tradicionals que s’han vist i es veuen obligades a realitzar una transformació important en les seues formes d’actuar per a afrontar el repte de gestionar les administracions públiques.

La generositat política s’imposa avui com la tònica que ha de presidir la construcció de projectes de benestar per a la ciutadania. Hi ha nous valors, dels quals les lleis no diuen res, que deuen presidir les nostres administracions: treballar compartint el coneixement, construir intel·ligència col·laborativa, valorar la diversitat, l’ètica i la transparència com a assignatura transversal en totes les accions.

Ens va passar amb el canvi de govern al nostre poble i es repeteix ara també amb el nou govern de la nació. Grups polítics i persones individuals que no accepten les regles de la democràcia i reneguen dels canvis legitimitats pels vots.

Quan exercim el nostre dret al vot en les eleccions generals, votem a les persones que ens representen al Congrés, diputades i diputats. Són aquestes representants les que després triaran a la presidenta o president. Així s’articulen les democràcies representatives. No és una justificació ser la llista més votada, és una simple qüestió aritmètica. Sumar per a proposar una alternativa.

Podem triar: seguir remugant o col·laborar perquè s’engeguen accions que redunden positivament en la ciutadania. Cal derogar la llei mordassa, cal solucionar el tema de les pensions i necessitem seure a parlar del conflicte territorial, entre moltes altres coses. L’empresa és enorme i necessita de totes nosaltres perquè arrimem el muscle i deixem de posar bastons a les rodes. Ja ens encarregarem la ciutadania amb els nostres vots de dir si aprovem o no la seua gestió.

Benissa no queda al marge d’aquest canvi, hi ha moltes coses que ens afecten directament. Els municipis hem d’exigir que es flexibilitze la llei d’estabilitat pressupostària que ens impedeix invertir en el poble els diners que els ajuntaments tenim estalviats. Estarem atentes també als nomenaments d’aquelles persones que siguen designades al capdavant de la delegació i de la subdelegació del govern a València i Alacant respectivament. Tenim molt a dir en aquests dos òrgans que han estat excessivament polititzats en els darrers anys.

Esperem que siguen temps de canvi i no de recanvi, perquè només les opcions polítiques que arrisquen en la innovació política haurien de ser mereixedors de la futura confiança de l’electorat.

Seguim!

Posted in Blog and tagged , , , , , , .