L’AIGUA DEL POBLE

Hui he tingut la sort de poder visitar els dipòsits d’aigua que el nostre poble té a la partida d’El Collao. Aquestes instal·lacions estan sent netejades i he comprovat in situ les tasques que allí s’estan fent.

Malgrat l’interés que, pense, tenen aquestes construccions, no són visitables. La seua funció és la que és i de normal, els dipòsits s’omplin de l’aigua que abasteix la xarxa pública que abasteix la majoria del terme. L’única cosa que puc fer és compartir-vos les imatges que he captat durant la visita.

Visitar aquestes instal·lacions et donen la perspectiva de la importància que té l’aigua per al nostre poble. Un bé escàs i sovint poc valorat i que enguany compleix 50 anys de la seua arribada a Benissa. Efemèride que pense caldrà remarcar de forma ben potent al llarg de l’any.

Aquesta arribada de l’aigua corrent va ser propiciada durant el mandat de l’alcalde Salvador Ivars i amb el suport d’algunes personalitats de l’època. Durant una època més recent, persones com ara Vicent Ibañez Mas van donar al departament municipal d’aigües una empenta cap a la modernitat, respectant sempre el servei des d’una vessant cent per cent pública, factor molt important si agafem els referents de la majoria de municipis veïns, on la gestió de l’aigua ha anat a parar a empreses privades amb resultats no massa transparents.

Aprofite per a recordar-vos l’ús responsable que devem fer de l’aigua. Encara que tinguem nous pous per abastir-nos, continuem depenent de la pluja, cada vegada més escassa al nostre territori.

Seguim!

Posted in Blog and tagged , , , , , , , .