LA FOGUERA DE SANT ANTONI

Abel Cardona Castell, l’alcalde de Benissa ens fa saber:

Enguany hem tingut una novetat important en la Fira i Porrat, el muntatge i crema de la foguera de Sant Antoni. Pense que ha sigut tot un encert perquè és un esdeveniment amb molta participació i es converteix en l’acte d’inici de la fira, deixant arrere les gelades inauguracions on el protagonisme era únicament per a la corporació municipal.

També ha resultat ser un molt bon exemple d’allò que han de ser els actes organitzats per les associacions del poble, en aquest cas els Amics Del Carro Benissa i la Penya El Carro de Benissa. Col·laboren també L’Esbart Dansaire, “Pedramala” Amics del ball, l’Escola Municipal de Danses, la Colla De Xirimiters Pere Bigot, la Colla El Riberer de Benissa, Protecció Civil Benissa, l’Associació de Mestresses de Casa de Benissa i la Penya Motera Dimonis, demostrant en un mateix acte el gran teixit associatiu que tenim al poble i la quantitat de coses potents que es poden fer treballant de forma conjunta. A més, segons em va comentar Jordi, un dels principals propulsors d’aquest acte, ja estan mirant de sumar més associacions i col·lectius per a la foguera de l’any que ve.

Aclarir també que no es va tallar cap arbre expressament per a la foguera. El pi més gran es va tallar a Orxelles, baixant al llavador. Estava situat en un lloc on estava fent malbé unes conduccions d’aigua i uns cables d’electricitat. Uns altres tres més menuts es van tallar a la zona verda de Fanàdix. Presentaven una inclinació perillosa pel risc de caure en cas de fort vent. Els costals de llenya eren restes de jardineria de l’ecoparc.

I bé, una vegada encetada la fira només ens queda eixir als carrers i a la plaça i gaudir-la.

A passar-ho bé!Abel Cardona Castell, el alcalde de Benissa nos hace saber:

Este año hemos tenido una novedad importante en la Feria y Porrat, el montaje y quemada de la hoguera de Sant Antoni.

Pienso que ha sido todo un acierto porque es un acontecimiento con mucha participación y se convierte en el acto de inicio de la feria, dejando atrás las heladas inauguraciones donde el protagonismo era únicamente para la corporación municipal.

También ha resultado ser un muy buen ejemplo de aquello que tienen que ser los actos organizados por las asociaciones del pueblo, en este caso los Amigos Del Carro Benissa y la Peña El Carro de Benissa. Colaboran también La Bandada Dansaire, “Pedramala” Amigos del baile, la Escuela Municipal de Danzas, la Pandilla De Xirimiters Pere Bigote, la Pandilla El Ribererde Benissa, Protección Civil Benissa, la Asociación de Amas de casa de Benissa y la Peña Motera Demonios, demostrando en un mismo acto el gran tejido asociativo que tenemos en el pueblo y la cantidad de cosas potentes que se pueden hacer trabajando de forma conjunta. Además, según me comentó Jordi, uno de los principales impulsores de este acto, ya están mirando de sumar más asociaciones y colectivos para la hoguera del año que viene.

Aclarar también que no se cortó ningún árbol expresamente para la hoguera. El pino más grande se cortó en Orxelles, bajando al lavadero. Estaba situado en un lugar donde estaba echando a perder unas conducciones de agua y unos cables de electricidad. Otros tres más pequeños se cortaron en la zona verde de Fanàdix. Presentaban una inclinación peligrosa con riesgo de caída en caso de fuerte viento. Los costales de leña eran restos de jardinería del ecoparque.

Y bien, una vez comenzada la feria sólo nos queda salir a las calles y en la plaza y disfrutarla.

A pasarlo bien!

Foto @Ajuntament de Benissa
Posted in Blog and tagged , , , , , , , , , .