PER LA DEMOCRÀCIA I ELS DRETS CIVILS DE LA CIUTADANIA

L’1 d’octubre el poble català ha donat una gran lliçó d’expressió de la seua voluntat democràtica de forma massiva, pacífica i no violenta, a totes les demòcrates de l’Estat Espanyol.

Més enllà del referèndum, des de Reiniciem Benissa condemnem la vulneració dels drets humans que ahir van sofrir milers de dones i homes, per tot arreu de Catalunya, per una violència policial sense precedents a l’Estat Espanyol, indiscriminada, desproporcionada i totalment injustificada.

844 abraçades a totes les persones ferides, i més de 2.262.424 de gràcies per eixir a defendre el dret d’expressar-se lliurement i en convivència.  

Exigim la dimissió de Mariano Rajoy i la creació d’una comissió d’investigació sobre els excessos en l’ús de la força policial durant la jornada de votació de l’1-O.

Catalunya ha evidenciat que necessitem aprofundir molt més en la nostra pròpia democràcia, perquè la construcció d’un marc tolerant i respectuós de convivència és sempre un procés en construcció.

No podem deixar que les imatges d’ahir es normalitzen i es justifiquen. Això mai. Les llibertats de les quals hui gaudim són l’expressió de l’esforç de les demòcrates que ens han precedit i sols la democràcia és el camí.

Des de Reiniciem Benissa donem suport a una moció de censura en el Parlament espanyol per construir una alternativa de govern al Partit Popular i instem a totes les forces polítiques a treballar per aconseguir-ho.

Posted in Blog and tagged , , , , , , , , .