PER UNA POLÍTICA RESPECTUOSA

Reiniciem Benissa és una plataforma ciutadana que es va constituir per canviar les coses al nostre Ajuntament i per millorar el poble. No hem vingut a la política per fer demagògia, contar mentides i menys per faltar al respecte. Les formes, la paraula, l’actitud, i la pràctica diària, defineixen qui és una persona i quin és el projecte de canvi.

Des del canvi de govern, el Partit Popular i els seus mitjans afins, estan realitzant campanyes de desprestigi personal de les nostres regidores que van més enllà de la pràctica de control i fiscalització de l’Oposició; del que entenem per fer una política sana i constructiva.

Concretament, la regidora Belén Ivars Ribes és el centre de les desqualificacions, amb comunicats i titulars malintencionats, en els quals es manipulen les dades, amb l’única  intenció de fer-li mal, i més enllà de la dialèctica de confrontació de propostes polítiques o de la rigorositat periodística. També critiquem les actituds masclistes que centren les desqüalificacions personals i posen en dubte el valor ètic, de manera sistemàtica, de l’única regidora de Reiniciem Benissa.

Estem molt orgulloses de la nostra regidora i dels nostres regidors que ens representen i ho estan donant tot a l’Ajuntament per respondre a aquesta oportunitat històrica que estem liderant. Res d’açò farà que ens aturen en resoldre tot allò que estiga en les nostres mans. El nostre objectiu sempre serà millorar el poble, no quedar-nos estancades, ni faltar al respecte.

Davant les últimes acusacions fetes pel Partit Popular, en el Ple i en un mitjà de comunicació, sobre el contracte d’adjudicació de Mou Benissa, hem de traslladar que a diferència dels governs populars, la nostra regidora va demanar 3 projectes a empreses diferents, i que l’empresa triada va ser la que garantia l’execució d’un millor projecte participatiu al nostre poble: d’una banda, cumplia les condicions de les bases, amb participació presencial i en canals digitals, i especificava la composició de l’equip de treball.

L’adjudicació segueix les noves Instruccions sobre tramitació dels contractes menors, elaborades per primera volta per la Regidoria de Contractació del nostre regidor Fernando López Corsi, el 26 d’abril de 2017, i on per primera volta es marquen a l’Ajuntament de Benissa unes pautes bàsiques de contractació, que miren més enllà del preu com a únic criteri d’adjudicació públic, com per exemple, la qualitat, termini d’execució, valor tècnic…

A tot i això, el grup municipal del Partit Popular sap que no existeix cap tècnica en la Regidoria de Participació que puga realitzar un informe amb uns criteris professionals per a l’adjudicació del contracte de Mou Benissa, ja que durant totes les seues legislatures no ho van considerar necessari, i ara el nou Equip de Govern ha heretat, competències municipals sense personal per desenvolupar-les. Tot plegat, la nostra regidora ha seguit el procediment legal per a l’adjudicació de Mou Benissa i ha pres una decisió política, dins de les seues facultats delegades com a regidora, i amb la conformitat de la resta de l’Equip de Govern.

És molt curiosa i malintencionada aquesta campanya de desprestigi, que no d’Oposició política, degut a que si existeix Reiniciem Benissa és degut a posar fi a les pràctiques de govern del Partit Popular, els quals van atorgar, entre el 2004 i el 2014, més de 380.000€ a un advocat sense cap tipus de concurs públic i que actualment està valorant-se en una Comissió Especial d’Investigació.

No volem deixar de recordar que, des de 1999 fins el 2016, el Partit Popular no va fer res per promoure la participació a Benissa, i que, quan va obrir un àmbit de debat com  l’Agenda Local 21, al poc la va aturar davant les propostes de la ciutadania. Eixe fre a la participació va desincentivar a la part més activa de la ciutadania, i les conseqüències encara les patim hui en dia, degut als recels de molta gent davant noves oportunitats de poder expressar com millorar el poble.

Entenem que a Benissa tot el tema de la participació està, lamentablement, per fer, i que moltes vegades sorgiran desacords, diferències d’opinió i de la metodologia a seguir, però és un repte que no podem defugir i que hem de construir entre totes, tan des de la ciutadania com per tots els grups polítics.

Amb més participació i transparència construirem, entre totes, el poble que volem. Més proper, menys corrupte i amb més qualitat de vida.

Seguim

Posted in Blog and tagged , , , , .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.