Comunicat d’un any a les institucions

Com definiríem aquest any? Ha sigut frenètic, look estressant, online nou, more about gratificant… Podríem utilitzar molts adjectius i tots concordarien amb les sensacions que hem anat vivint la gent que estem en Reiniciem Benissa.

El mateix dia de les eleccions vam viure una experiència inoblidable. Nosaltres, els radicals, els “xiquillos”, vam resultar el segon grup més votat en les urnes. La paraula “Reiniciem” ressonava al taller d’Ivars durant el recompte. Cada vegada que l’escoltàvem, alguna cosa dins nostre ens deia que era possible, i que el canvi que buscàvem ocorreria. A la fi no va poder ser, entre altres coses perquè el PP a Benissa, a diferència de la resta del País Valencià, a penes va perdre un centenar de vots. Però les 863 persones que van confiar amb nosaltres ens van donar l’oportunitat de ser la primera força en l’oposició, i per tant, ens van permetre representar-los, controlar al govern i aportar totes les nostres idees i inquietuds.

No és fàcil. Molta gent pregunta si és agraït estar en política, i és una pregunta complicada de respondre perquè hem viscut de tot. Algunes vegades hem sentit que fins i tot des de l’oposició es pot canviar el poble, però prompte vam veure que això no era possible. Les pujades i baixades de moral han sigut freqüents en el nostre equip, tant les persones que estan de regidores com la gent que forma part dels equips de treball.

En un inici ens vam centrar, pràcticament, en aprendre: El vocabulari, els procediments, les lleis, els reglaments, els protocols. Diuen que la burocràcia és lenta, però a més d’això, podríem dir que és enrevessada. Realment pareix que el sistema polític està fet per a què la ciutadania de peu es canse i pense que és massa complicat. Vam veure de prop com estàvem sent absorbits per aquesta dinàmica dels números, dels expedients, dels atacs verbals i del descrèdit.

Però quan han vingut moments així, més fluixos i amb una vista més que térbola, hem respirat i hem recordat qui érem, d’on veníem i per què, entre altres coses perquè vosaltres, la gent que confieu en RB, ens heu fet memòria. I d’aquesta manera, entre els colps i les abraçades, hem trobat el nostre lloc: Una oposició ferma, constructiva, insistent i inconformista.

Amb aquesta actitud hem pogut canviar algunes coses: Hem aconseguit eliminar la propaganda partidista de l’equip de govern, hem fet de Benissa un poble que accepta i estima la diversitat, hem exigit que s’utilitzen els procediments legals (pareix mentida haver d’exigir això veritat?), hem inclòs requisits socials a l’hora de fer contractacions importants, hem parlat amb treballadors i treballadores per millorar la seua situació laboral, hem insistit a regular la plantilla de l’Ajuntament, ens hem preocupat i informat pel control de Benissa Impuls (oblidada per les anteriors corporacions).

No busquem la guerra, perquè pensem que amb 16 anys de desgovern el poble ja ha patit prou. Si estem ací, és per construir, per refer i per encetar nous horitzons. I ho fem preparant-nos la documentació i realitzant propostes en cada reunió. Perquè la Benissa que veiem hui no té res a veure amb la que podria ser demà.

I si volem destacar alguna cosa, és l’abans anomenat inconformisme. Mai ens hem frenat per considerar que demanàvem impossibles, no ens hem cregut “que no es pot fer res”. No hem acceptat els “això sempre s’ha fet així”. I sobretot, no hem fet teatre. Reiniciem està en tota la seua essència en cadascun dels òrgans on estem representats.

Gràcies per escollir-nos, per animar-nos, per ajudar-nos, per estimar-nos, i sobretot, per fer d’aquesta plataforma un projecte plural i participatiu.

Posted in Blog.