TRENQUEM EL SILENCI

La ​R​egidoria d’​I​gualtat de Benissa, dirigida per la nostra companya Belen Ivars​ Ribes​, ha llançat la primera campanya​ de​​ ​sensibilització i conscienciació contra la violència de gènere que s’ha fet ​a​​ ​Benissa.

L’objectiu de la campanya és fer visibles les violències masclistes de baixa intensitat, les subtils, aquelles que dia a dia escoltem en infinitat d’espais del poble i que sustenten les relacions ​que fan possible la violència de gènere.

La campanya pretén que totes les persones que vivim a Benissa puguem veure que tenim un paper actiu en l’eliminació de les violències masclistes, canviant conductes, rebutjant actituds, promovent el respecte, entre altres coses.

Una campanya valenta i ​directa.

Perquè a dia hui la violència masclista ha assassinat a 50 DONES, i 5 FILLS I FILLES d’estes, assassinades durant el 2017 pel fet de ser dones. Fa falta determinació i passar a l’acció!

Enhorabona a tot l’Equip de Govern per engegar aquestes polítiques socials que no deixen indiferent i només pretenen un poble més respectuós i inclusiu.

La Concejalía de Igualdad de Benissa, dirigida por nuestra compañera Belen Ivars​ Ribes​, ha lanzado la primera campaña​ de​​ ​​​sensibilización y concienciación contra la violencia de género que se ha hecho ​en​​ ​​​Benissa.

El objetivo de la campaña es hacer visibles las violencias machistas de baja intensidad, las sutiles, aquellas que día a día escuchamos en infinidad de espacios del pueblo y que sustentan las relaciones ​que hacen posible la violencia de género.

La campaña pretende que todas las personas que vivimos en Benissa tenemos un papel activo en la eliminación de las violencias machistas, cambiando conductas, rechazando actitudes, promoviendo el respeto, entre otras cosas.

Una campaña valiente y ​directa.

Porque a día hoy la violencia machista ha asesinado a 50 MUJERES, y 5 HIJOS E HIJAS de éstas, asesinadas durante el 2017 por el hecho de ser mujeres. Hace falta determinación y pasar a la acción!

Enhorabuena a todo el Equipo de Gobierno p​or​ poner en marcha estas políticas sociales que no dejan indiferente y sólo pretenden un pueblo más respetuoso e inclusivo.

MANIFEST CONJUNT FORCES MARINA ALTA

El passat diumenge, 1 d’octubre, el que pretenia ser una jornada d’expressió democràtica va acabar sent un atemptat contra aquesta. Les forces de seguretat de l’estat, sota les ordres del president del govern Mariano Rajoy, van arremetre amb violència contra una ciutadania que, de manera pacífica i organitzada, volia exercir el seu dret a decidir.

Arran de la resposta totalment desmesurada del govern del Partit Popular, les forces polítiques sota-signants ens unim per fer una crida conjunta comarcal i condemnar rotundament la violència i l’intent de repressió al poble de Catalunya. Ens avergonyeix aquesta actuació, que ha estat més pròpia d’un règim totalitari que d’una democràcia, fets que ens preocupen com a forces polítiques que representem a una gran part de la ciutadania, i que defensem i treballem per una millor convivència i per continuar avançant en el camí dels drets i les llibertats humanes.

Ens trobem davant d’una involució democràtica en lloc d’anar cap a una democràcia més avançada. S’ha constatat que la Constitució de l’Estat del 1978 no permet el progrés democràtic de la societat, sobretot quan per a fer-la complir s’envien forces de l’estat per a atacar amb brutalitat al mateix poble.

Denunciem també el tractament de la majoria dels mitjans de comunicació, amb el seu silenci o retransmetent informació sesgada, a la realitat que ocorria en Catalunya.

Mariano Rajoy i el seu govern han atacat al poble en comptes de defensar-lo, arribant fins i tot a no respectar drets fonamentals, protegits per tractats internacionals sobre Drets Humans. A més, denunciem la manca dels procediments habituals, imposant-se la ideologia al trellat i a l’Estat de dret.

Per tot açò, des de la Marina Alta condemnem l’ús de la força i ens reafirmem en el nostre compromís en la defensa dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques, i a seguir treballant amb aquestos principis des dels nostres municipis.

 

COMPROMÍS MARINA ALTA

CUP PEDREGUER

ESQUERRA REPUBLICANA MARINA ALTA

JUNTS PER GATA(JuGa)

PODEM

PSPV PEDREGUER

REINICIEM BENISSA

SI SE PUEDE CALP

VOLEM PEGO

 

 

 

PER LA DEMOCRÀCIA I ELS DRETS CIVILS DE LA CIUTADANIA

L’1 d’octubre el poble català ha donat una gran lliçó d’expressió de la seua voluntat democràtica de forma massiva, pacífica i no violenta, a totes les demòcrates de l’Estat Espanyol.

Més enllà del referèndum, des de Reiniciem Benissa condemnem la vulneració dels drets humans que ahir van sofrir milers de dones i homes, per tot arreu de Catalunya, per una violència policial sense precedents a l’Estat Espanyol, indiscriminada, desproporcionada i totalment injustificada.

844 abraçades a totes les persones ferides, i més de 2.262.424 de gràcies per eixir a defendre el dret d’expressar-se lliurement i en convivència.  

Exigim la dimissió de Mariano Rajoy i la creació d’una comissió d’investigació sobre els excessos en l’ús de la força policial durant la jornada de votació de l’1-O.

Catalunya ha evidenciat que necessitem aprofundir molt més en la nostra pròpia democràcia, perquè la construcció d’un marc tolerant i respectuós de convivència és sempre un procés en construcció.

No podem deixar que les imatges d’ahir es normalitzen i es justifiquen. Això mai. Les llibertats de les quals hui gaudim són l’expressió de l’esforç de les demòcrates que ens han precedit i sols la democràcia és el camí.

Des de Reiniciem Benissa donem suport a una moció de censura en el Parlament espanyol per construir una alternativa de govern al Partit Popular i instem a totes les forces polítiques a treballar per aconseguir-ho.

PER UNA POLÍTICA RESPECTUOSA

Reiniciem Benissa és una plataforma ciutadana que es va constituir per canviar les coses al nostre Ajuntament i per millorar el poble. No hem vingut a la política per fer demagògia, contar mentides i menys per faltar al respecte. Les formes, la paraula, l’actitud, i la pràctica diària, defineixen qui és una persona i quin és el projecte de canvi.

Des del canvi de govern, el Partit Popular i els seus mitjans afins, estan realitzant campanyes de desprestigi personal de les nostres regidores que van més enllà de la pràctica de control i fiscalització de l’Oposició; del que entenem per fer una política sana i constructiva.

Concretament, la regidora Belén Ivars Ribes és el centre de les desqualificacions, amb comunicats i titulars malintencionats, en els quals es manipulen les dades, amb l’única  intenció de fer-li mal, i més enllà de la dialèctica de confrontació de propostes polítiques o de la rigorositat periodística. També critiquem les actituds masclistes que centren les desqüalificacions personals i posen en dubte el valor ètic, de manera sistemàtica, de l’única regidora de Reiniciem Benissa.

Estem molt orgulloses de la nostra regidora i dels nostres regidors que ens representen i ho estan donant tot a l’Ajuntament per respondre a aquesta oportunitat històrica que estem liderant. Res d’açò farà que ens aturen en resoldre tot allò que estiga en les nostres mans. El nostre objectiu sempre serà millorar el poble, no quedar-nos estancades, ni faltar al respecte.

Davant les últimes acusacions fetes pel Partit Popular, en el Ple i en un mitjà de comunicació, sobre el contracte d’adjudicació de Mou Benissa, hem de traslladar que a diferència dels governs populars, la nostra regidora va demanar 3 projectes a empreses diferents, i que l’empresa triada va ser la que garantia l’execució d’un millor projecte participatiu al nostre poble: d’una banda, cumplia les condicions de les bases, amb participació presencial i en canals digitals, i especificava la composició de l’equip de treball.

L’adjudicació segueix les noves Instruccions sobre tramitació dels contractes menors, elaborades per primera volta per la Regidoria de Contractació del nostre regidor Fernando López Corsi, el 26 d’abril de 2017, i on per primera volta es marquen a l’Ajuntament de Benissa unes pautes bàsiques de contractació, que miren més enllà del preu com a únic criteri d’adjudicació públic, com per exemple, la qualitat, termini d’execució, valor tècnic…

A tot i això, el grup municipal del Partit Popular sap que no existeix cap tècnica en la Regidoria de Participació que puga realitzar un informe amb uns criteris professionals per a l’adjudicació del contracte de Mou Benissa, ja que durant totes les seues legislatures no ho van considerar necessari, i ara el nou Equip de Govern ha heretat, competències municipals sense personal per desenvolupar-les. Tot plegat, la nostra regidora ha seguit el procediment legal per a l’adjudicació de Mou Benissa i ha pres una decisió política, dins de les seues facultats delegades com a regidora, i amb la conformitat de la resta de l’Equip de Govern.

És molt curiosa i malintencionada aquesta campanya de desprestigi, que no d’Oposició política, degut a que si existeix Reiniciem Benissa és degut a posar fi a les pràctiques de govern del Partit Popular, els quals van atorgar, entre el 2004 i el 2014, més de 380.000€ a un advocat sense cap tipus de concurs públic i que actualment està valorant-se en una Comissió Especial d’Investigació.

No volem deixar de recordar que, des de 1999 fins el 2016, el Partit Popular no va fer res per promoure la participació a Benissa, i que, quan va obrir un àmbit de debat com  l’Agenda Local 21, al poc la va aturar davant les propostes de la ciutadania. Eixe fre a la participació va desincentivar a la part més activa de la ciutadania, i les conseqüències encara les patim hui en dia, degut als recels de molta gent davant noves oportunitats de poder expressar com millorar el poble.

Entenem que a Benissa tot el tema de la participació està, lamentablement, per fer, i que moltes vegades sorgiran desacords, diferències d’opinió i de la metodologia a seguir, però és un repte que no podem defugir i que hem de construir entre totes, tan des de la ciutadania com per tots els grups polítics.

Amb més participació i transparència construirem, entre totes, el poble que volem. Més proper, menys corrupte i amb més qualitat de vida.

Seguim

Comunicat d’un any a les institucions

Com definiríem aquest any? Ha sigut frenètic, look estressant, online nou, more about gratificant… Podríem utilitzar molts adjectius i tots concordarien amb les sensacions que hem anat vivint la gent que estem en Reiniciem Benissa.

El mateix dia de les eleccions vam viure una experiència inoblidable. Nosaltres, els radicals, els “xiquillos”, vam resultar el segon grup més votat en les urnes. La paraula “Reiniciem” ressonava al taller d’Ivars durant el recompte. Cada vegada que l’escoltàvem, alguna cosa dins nostre ens deia que era possible, i que el canvi que buscàvem ocorreria. A la fi no va poder ser, entre altres coses perquè el PP a Benissa, a diferència de la resta del País Valencià, a penes va perdre un centenar de vots. Però les 863 persones que van confiar amb nosaltres ens van donar l’oportunitat de ser la primera força en l’oposició, i per tant, ens van permetre representar-los, controlar al govern i aportar totes les nostres idees i inquietuds.

No és fàcil. Molta gent pregunta si és agraït estar en política, i és una pregunta complicada de respondre perquè hem viscut de tot. Algunes vegades hem sentit que fins i tot des de l’oposició es pot canviar el poble, però prompte vam veure que això no era possible. Les pujades i baixades de moral han sigut freqüents en el nostre equip, tant les persones que estan de regidores com la gent que forma part dels equips de treball.

En un inici ens vam centrar, pràcticament, en aprendre: El vocabulari, els procediments, les lleis, els reglaments, els protocols. Diuen que la burocràcia és lenta, però a més d’això, podríem dir que és enrevessada. Realment pareix que el sistema polític està fet per a què la ciutadania de peu es canse i pense que és massa complicat. Vam veure de prop com estàvem sent absorbits per aquesta dinàmica dels números, dels expedients, dels atacs verbals i del descrèdit.

Però quan han vingut moments així, més fluixos i amb una vista més que térbola, hem respirat i hem recordat qui érem, d’on veníem i per què, entre altres coses perquè vosaltres, la gent que confieu en RB, ens heu fet memòria. I d’aquesta manera, entre els colps i les abraçades, hem trobat el nostre lloc: Una oposició ferma, constructiva, insistent i inconformista.

Amb aquesta actitud hem pogut canviar algunes coses: Hem aconseguit eliminar la propaganda partidista de l’equip de govern, hem fet de Benissa un poble que accepta i estima la diversitat, hem exigit que s’utilitzen els procediments legals (pareix mentida haver d’exigir això veritat?), hem inclòs requisits socials a l’hora de fer contractacions importants, hem parlat amb treballadors i treballadores per millorar la seua situació laboral, hem insistit a regular la plantilla de l’Ajuntament, ens hem preocupat i informat pel control de Benissa Impuls (oblidada per les anteriors corporacions).

No busquem la guerra, perquè pensem que amb 16 anys de desgovern el poble ja ha patit prou. Si estem ací, és per construir, per refer i per encetar nous horitzons. I ho fem preparant-nos la documentació i realitzant propostes en cada reunió. Perquè la Benissa que veiem hui no té res a veure amb la que podria ser demà.

I si volem destacar alguna cosa, és l’abans anomenat inconformisme. Mai ens hem frenat per considerar que demanàvem impossibles, no ens hem cregut “que no es pot fer res”. No hem acceptat els “això sempre s’ha fet així”. I sobretot, no hem fet teatre. Reiniciem està en tota la seua essència en cadascun dels òrgans on estem representats.

Gràcies per escollir-nos, per animar-nos, per ajudar-nos, per estimar-nos, i sobretot, per fer d’aquesta plataforma un projecte plural i participatiu.

Percepcions des de dins de la Comissió d’Investigació de Benissa

Aquest dimarts la Comissió d’Investigació va celebrar la seua tercera sessió ordinària. Aleshores, psychiatrist ja podem dir que portem unes setmanes d’anàlisi de la informació de les obres adjudicades a Francés, qui està sent investigat dins l’operació Taula. Per tant, és el moment d’exposar algunes impressions.

La primera sessió va ser merament constitutiva (triar al president i marcar els objectius, els temes a tractar, etc). A partir d’ací se’ns va donar accés a tots els expedients de contractació i els documents de les obres.

Ja en la segona sessió vam tractar la primera de les obres a investigar (l’Antic seminari), i en la tercera sessió, la del dia dimarts 29, vam tancar algunes conclusions d’aquesta obra, després d’haver estudiat l’expedient. Aquesta és, probablement, la menys problemàtica de les tres, o almenys la més correcta de les tres obres. Malgrat tot, després d’estudiar atentament l’expedient, el nostre grup va trobar certes coses preocupants, com per exemple que l’empresa Francés es retardara més d’un mes del termini de lliurament d’aquesta obra (havent-li concedit prèviament una pròrroga de dos mesos i mig), i que l’equip de govern, per una decisió estrictament política (i tal vegada irresponsable) no li posara una penalització econòmica, possibilitat que el contracte signat arreplega. Per què? Doncs no ho sabem, però des de Reiniciem vam fer constar aquesta circumstància a l’acta i a les conclusions de la Comissió, ja que parlant de diners de totes i tots, s’ha de ser formal i rigorós.

A més a més, des d’una visió crítica global, i amb un poc de perspectiva, no és equivocat pensar que tal vegada el fet de no penalitzar a Francés en aquesta obra de 2009 va contribuir a l’incompliment del termini de lliurament en les obres posteriors, com la de la Glorieta Dolors Piera.

Preocupa perquè en moltes obres el termini és un criteri d’adjudicació determinant, i, en certs casos, incomplir aquest termini pot ser incomplir la pròpia adjudicació. Des de Reiniciem estem mirant minuciosament els expedients i la informació que tenim, parlem amb els tècnics, que ens ajuden molt, i a més consultem a experts en la matèria amb el propòsit d’entendre millor aquests assumptes i trobar aquest tipus d’irregularitats.

D’altra banda, la setmana passada els membres de la Comissió d’Investigació vam estar visitant la segona de les obres: les cases de la Puríssima. Unes obres que, com ja sabreu, fa més d’una dècada que s’executen, i on l’Ajuntament s’ha deixat vora tres milions d’euros de diners públics. En la visita a les obres, ens va guiar el director de les mateixes, l’arquitecte Toni Banyuls. Les cases són molt boniques, la construcció és espectacular, i els acabats de luxe. Però tenim dubtes en la manera de procedir del govern del PP a l’hora de planificar les obres. És un projecte llarg, amb moltes modificacions, on la funció de l’edifici es va decidint a mesura que es van fent diferents inversions, i no des de l’inici. Tota aquesta gran inversió, està qüestionada actualment, ja que hi ha discrepàncies públiques sobre la funcionalitat real i pràctica d’aquest futur espai cultural. Són molts diners i molt de temps d’obra com per a tindre mànega ampla.

A més de la informació i dels expedients que teníem, hem demanat més documentació i testimonis.  També, en la pròxima sessió de la Comissió, tindrem possiblement a alguns tècnics de l’ajuntament, i a responsables de les obres, que vindran a aclarir dubtes i a explicar el procés d’una manera més tècnica i propera, cosa que s’agraeix. Segurament d’aquesta obra traurem conclusions més interessants que de la primera.

El que us puc dir és que estem fent un treball de revisió i control, que considere molt positiu perquè estem trobant coses molt millorables, i procediments a analitzar.

Totes aquestes observacions es comunicaran al poble, quan finalitze la Comissió, de manera desenvolupada, i esperem que finalment repercutisquen en una millora de la contractació de les obres públiques a Benissa.

Fer López Corsi, Regidor de Reiniciem Benissa

Foto  lamarinaplaza.com

8 de març, dia de la Dona

El 8 de març celebrem el dia de la Dona i rendim homenatge a totes aquelles que, more about
abans que nosaltres, han lluitat perquè estiguem on estem. Però, a més a més, denunciem i reivindiquem que encara queda molt de recorregut per fer.

Considerem que no existix la democràcia mentre no hi haja igualtat real entre homes i dones. Mentre no deixen d’assassinar-nos, de tractar-nos com a objectes en les campanyes i mitjans de comunicació o mentre s’impedisca que ocupem espais de poder i decisió.

Seguirem lluitant amb constància perquè les persones que no seguixen estereotips de gènere deixen de ser agredides, per evitar les desigualtats salarials entre homes i dones que realitzen la mateixa feina i perquè les tasques domèstiques, familiars i reproductives es compartisquen de manera igualitària.

Denunciem tot açò i ens declarem insubmises enfront de les condicions antidemocràtiques del patriarcat.

 

logo

 

Este és el nostre xicotet homenatge a les dones de Benissa. Grans, joves, adultes i xiquetes, totes lluitadores.

Convocatòria per al 8é Fòrum Ciutadà de RB

Reiniciem Benissa convoca el seu 8è Fòrum Ciutadà el proper dia 14 de gener a les 20:00h en l’aula del Centre Cultural (al costat de la biblioteca) per a debatre els pressupostos 2016.
Els pressupostos municipals són la base per al bon funcionament d’un ajuntament. En la passada Comissió Informativa d’Organització del 21 de desembre els grups polítics de l’oposició van aconseguir ajornar l’aprovació dels pressupostos 2016 per continuar treballant-los.
Per Reiniciem Benissa és una responsabilitat estudiar, anesthetist treballar i consensuar les coses abans d’aprovar-les. La finalitat d’aquest fòrum és, infection entre altres coses, apropar la qüestió dels pressupostos a la ciutadania. Volem resoldre dubtes. Volem escoltar suggerències. Volem uns pressupostos participatius.

 

 

Poc a poc perquè anem lluny!

Article d’Opinió de l’Equip Promotor de Reiniciem Benissa

Reiniciem Benissa, advice al contrari del que pensen alguns, patient no ha nascut ara. Reiniciem Benissa naix de l’empoderament de la ciutadania, artificial de la defensa dels drets humans i socials. És l’evolució de protestes i propostes d’associacions, col·lectius i diferents manifestacions que, bé a nivell local o bé a nivell global, s’han produït al poble durant llargs anys.

Per fi la gent del carrer ens hem organitzat: els que hem defensat pam a pam el territori, els que hem clamat al cel davant la privatització de la sanitat a la comarca, els que vam creure que amb el 15M una altra manera de fer política era possible, els que hem estat organitzant l’agenda cultural del poble… En definitiva, persones normals que tenim com a interès comú un poble més just que tinga per bandera el benestar i el progrés de la seua gent.

La contesa electoral del 24M va demostrar que existeix eixa Benissa, una Benissa digna que està cansada del color gris. Però, com deia Gramsci, estem en un moment en el que allò vell no acaba de morir, i allò nou no acaba de nàixer.

Reiniciem Benissa no és la rentada de cara d’allò vell. Reiniciem Benissa no ha de jugar a acceptar exigències de ningú, i menys encara quan no són de programa sinó de dedicacions exclusives, assessors o la cadira d’alcalde.

L’últim Fòrum així de clar ho va expressar: “no deixeu que canvien les vostres idees”, “negocieu però amb les línies roges de Reiniciem”. I ahí estan eixes línies roges, són públiques: eliminar les subvencions als partits, reduir dràsticament la compensació per assistència als plenaris, eliminar pràcticament els càrrecs de confiança, la limitac
ió de sous dels càrrecs públics…

Hem de ser ferms, parlem de construir una Benissa millor, sense els vicis del passat. Anem poc a poc perquè anem lluny. I qui vulga que ens acompanye, clar que sí!

logo